Länkar
www..svth.se
www.terapihundskolan.se
www.hundkul.se
http://hundsundsvall.com/terapihundsutbildningen.html
www.idela.se
Referenser...........
"Naturligtvis så har vi bara positivt att skriva om hundarna.Det har tillfört lugn och glädje.Även samtalsämnen då det boende har kommit ihåg att ni har varit här.Gamla minnen väcks till liv."
Mvh.
Rådmansgatan 16 plan 2.
Galleri
Jag heter Åsa Ramsell och har lång erfarenhet av att arbeta med människor, är utbildad till Undersköterska med inriktning funktionshinder, palliativ vård och rättspsykiatri.
Är även utbildad Frisör med eget företag.Har även arbetat vid Telia/Televerket i 17 år.
Som terapihundsförare har jag arbetat sedan 2009.
Jag och min hund jobbar lugnt och metodiskt och vi har båda en god känsla för vad var och en av dem vi besöker har för behov. Vi ser fram emot att få jobba och att vi kan bli en trygg och hjälpande ”tass” i framtiden.
Lite kort om rasen kan jag berätta att den ursprungligen kommer ifrån Nova Scotia i Canada. Den första tollaren kom till Sverige 1984 och året därpå kom det ytterligare sju. Mellan åren 1984 och 1990 importerades 26 tollare från Kanada, England och Danmark. Utifrån dessa importer kan man säga att våra svenska tollare härstammar. I dag finns det ungefär 4 000 registerade tollare i Sverige och det föds 250-300 valpar om året.
Bakgrund/ändamål: Tollaren utvecklades på Nova Scotia-halvön i början av 1800-talet för att "tolla" (eller locka) och apportera sjöfågel. Den tollande hunden springer, hoppar och leker längs stranden fullt synlig för andflocken. Ibland försvinner hunden utom synhåll för att med hjälp av den gömda jägaren som kastar små pinnar eller bollar till hunden, för att snabbt dyka upp igen. Hundens lekfulla beteende väcker ändernas nyfikenhet och de luras att komma inom skotthåll. Tollaren sänds därefter ut för att apportera de skjutna fåglarna.
Rasens karaktär och temperament kan förbrylla. En internationellt känd expert på retrievers, James B. Spencer, ska en gång ha sagt: "Behandla en tollare som en labrador eller Chesapeake och du står där med en åsna". Tollarens användningsområde är stort: lydnad, bruks, apportering, praktisk jakt, eftersök, tjänstehund, räddningshund, agility, kantarellsök, narkotikahund, ja du kan använda tollaren till allt!
PRISER
Vänligen kontakta oss för pris.
Ett besök brukar vara ca 1-1,5 tim, allt efter vad som bokats.
Det kan vara riktat besök med en deltagare/vårdtagare eller
allmänt besök med en hel grupp deltagare/vårdtagare som får lite tid var med oss.
För företag är det avdragsgill moms.
*Minst 3-5 besök brukar behövas för att få en kontinuitet och större möjlighet att uppnå bättre resultat.
*Utanför Östersund/Frösön tillkommer bilersättning med 18,50 kr/milen.
* Meddela senast 1 dygn innan för kostnadsfri av-/ombokning, i annat fall debiteras halva priset.
Givetvis arbetar vi under sekretess samt har F-skattsedel och Ansvarsförsäkring.
För bokning ring eller maila.